Ontspannen en opladen; u kunt kiezen uit een stoelmassage of een ontspanningsmassage op de massagetafel, eventueel in combinatie met hot stones. Voor deze technieken ben ik gecertificeerd. In 2018 heb ik de 1-jarige opleiding – Allround Masseur- bij Esoterra in Bilthoven afgerond. In 2020 heb ik hier tevens de hot stone cursus gevolgd.

 

Verkwikkende stoelmassage

Bij een stoelmassage zit u op een stoel die speciaal is ontworpen om een ontspannen, rustgevende houding aan te kunnen nemen. Hierbij hanteer ik een combinatie van drukpuntmassage en een diepere massage van uw nek- en schouderpartij. Ook uw rug, hoofd (hierbij pas ik Indiase hoofdmassage toe), handen en armen krijgen de nodige aandacht. Bij deze verkwikkende massage houdt u uw kleding aan.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is het zacht tot stevig kneden en strijken van uw lichaam. Hierbij ligt u onder zachte handdoeken op een comfortabele massagetafel en gebruik ik een massageolie naar geurkeuze (ook ongeparfumeerd mogelijk). Het resultaat is pure ontspanning, voor lichaam en geest. Deze massage zorgt voor een weldadig gevoel van rust en onthaasting. Ook bij spierspanningsklachten zoals hoofdpijn, nekklachten of lage rugklachten kan deze massage voor verlichting zorgen.

Hot stone massage

Tijdens de massage met gladde, warme basaltstenen wordt gebruik gemaakt van het thermodynamische effect van deze stenen. De warmte dringt diep door in het spierweefsel en verhoogt de lichaamstemperatuur. Het lichaam wordt eerst met handen gemasseerd en daarna met de hete stenen. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dit deel bedekt met warme stenen. Dit voelt als warme handen die hun energie nog blijven doorgeven, wat zorgt voor een aangename ervaring.